Illanvers »  Tots els blocs

Sobre l’autor

Tria el cos de la lletra:

a a

FRANCESC FLORIT NIN
(Ciutadella de Menorca, 1960)

Llicenciat en Filologia Hispànica amb l’especialitat de Filologia Catalana el 1984. Professor de llengua catalana a l’IES Josep M. Quadrado de Ciutadella.

Actualment compagina la docència com a professor de llengua i literatura amb l’activitat artística. Es dedica a la creació literària –poemes i relats- però sobretot a la plàstica des del 1978. És membre de l’Institut Menorquí d’Estudis des de la seua fundació el 1988. Pertany a diverses associacions com Líthica, GOB, Amnistia Internacional. Col·labora amb articles d’opinió a la premsa de forma habitual i ha donat conferències sobre literatura catalana. Ha escrit articles de crítica literària sobre novel·la i poesia. Va ser director de la col·lecció de poesia insular “Xibau” entre el 1989 i el 1998. Ha participat en diverses ocasions en recitals poètics. Entre 1990 i 1992 va crear i coordinar Ecolingüistes, un grup de professors en defensa de la riquesa lingüística i per a la preservació de la llengua catalana.

El 1991 va impartir un seminari sobre los recursos plàstics de l’abstracció pictòrica a Escola Municipal de Pintura de Ciutadella. Ha col·laborat en l’organització d’algunes exposicions de pintura entorn de temàtica diversa: figura humana, nous valors, etc.

Com escriptor ha publicat els següents llibres:

L’aigua a les mans. Ed. IME; col. Xibau de poesia, núm. 4 1990
Pedreres de marès. En col·laboració de Leticia Lara. Ed. Líthica. Menorca. 1995
Ciutadella de Menorca. Fotografies de Ll. Beltran. Triangle Edicions. 1998
Memorial dels ulls. Col·lecció Poesia de Paper, núm. 92. UIB. Palma 1999
Laberints de s’Hostal. Ed. Líthica. Ciutadella 2000.
Per seguir les petjades. Ed. Consell Insular de Menorca. Ed. Menorca. 2003.
Juguesca. Edició artesana de 23 exemplars. Ciutadella. 2003

Ha rebut els premis literaris Gumersind Gomila de poesia el 1986 i el de Segon Premi de Narració curta “Sa Nostra” el 1996.

Com a pintor ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals a Menorca, Palma de Mallorca, Madrid, Barcelona.