Recital 2006

Tria el cos de la lletra:

a a

Fornells, 18 d’agost de 2006
Poetes Illanvers 2006

Presentació

Si els déus responsables de la qüestió climatològica ho tenen a bé, la Torre de Fornells serà l’escenari de la tercera convocatòria d’Illanvers (l’any passat, tot i que vam haver de canviar torre per poliesportiu, el resultat fou igualment bo). Seran tres anys seguits en què s’haurà organitzat aquest espectacle que vol reunir la poesia amb la música i la imatge.

L’excel·lent acollida del públic en les dues convocatòries anteriors ens ha esperonat per continuar apostant per aquesta cita amb la poesia, acompanyada de música i d’imatges de pintures. Que la poesia concentri centenars de persones és engrescador, a banda de sorprenent, perquè pot ser un indicador que hi ha un sector important de la gent que està interessada en unes manifestacions culturals creatives malgrat arrosseguin fama de minoritàries.

Illanvers s’ha convertit en l’escenari on es mostra l’obra dels poetes menorquins. En aquests tres anys hi hauran passat una trentena llarga d’escriptors amb obra publicada. Certament, són un bon nombre, senyal inequívoc de salut de la cultura i la llengua. Tant de bo aquesta bona salut fos la característica a tots els àmbits socials d’ús de la llengua!

Crec que la idea inicial que Illanvers es convertís en cita anual, en àmbit de trobada per donar a conèixer i per compartir el que els poetes tenen a dir-nos, s’està confirmant. Esperem que Illanvers tengui molts anys de vida. Però que, sobretot, tenguin molt de futur la poesia, la paraula, la llengua.Mateu Martínez Martínez
Conseller de Cultura i Educació

Cartell 2006

Crèdits

Els poetes: Tòfol Mus, Mònica Grau, Gustau Juan, Anna Maria Ticoulat, Àngel Mifsud, Sili Pons, Antoni Moll Camps i Ponç Pons.

Els pintors i fotògrafs: Jaume Bagur, Joan Barceló, Pacífic Camps, Antoni Cladera, Carles Gomila, Iván Jordà, Laura Marquès, Llorenç Pons Moll, Marcel Villier i altres…

Els músics: Guiem Soldevila (guitarra, llaüt, piano) i Violant Menorca (violí i cròtals)

Organitzat per: Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca

Idea i coordinació: Sergi Cleofé, Pere Gomila, Paco Bagur i Pacífic Camps.

Hi col·laboren: Ajuntament des Mercadal i Batllia de Fornells

Disseny de la portada i el cartell: Pacífic Camps

Muntatge informàtic d’imatges: Pacífic Camps i Macià Coll

Maquetació: Pere Gomila

Il·luminat i sonoritzat per: Sonostudi

Agraïments: Mateu Martínez, Nel Martí, Joana Quintana, Rosa Pallàs, Laura Cubas, Josep Mercadal, M. Àngels Fullana, Martina Garriga i a tots els mussols que encara ens vetllen.

Es va fer una edició de 400 exemplars fotocopiats, sense numerar, que es van regalar al públic assistent.